Недекларирана валута на стойност 334 966 лева намериха митничарите на МП Капитан

...
Недекларирана валута на стойност 334 966 лева намериха митничарите на МП Капитан
Коментари Харесай

Митничари заловиха нелегална валута за над 300 000 лева на границата

Недекларирана валута на стойност 334 966 лв. намериха митничарите на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на рейс, излизащ от страната.
На 13.03.2024 година на пункта идва рейс, пътуващ от Украйна през България за Турция. Превозното средство, ръководено от турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която на рафта за ръчен багаж, намиращ се над седалките в пътническия салон, са открити черен куфар за документи и полиетиленов плик, съдържащи еврови банкноти и щатски долари. Недекларирана валута е открита и в джобовете на якето на водача, след осъществения му персонален обзор. Установени са недекларирани 160 000 щатски $ и 25 000 евро с обща левова равноценност 334 966 лв., оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград.
От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили валута с левова равноценност близо 1 800 000 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР